Blogi,  Lue Blogia

Näemmekö innovaatioista ainoastaan perävalot

Innovaatiot ja niihin panostaminen nousivat usein esiin kevään eduskuntavaalien aikaan käydyissä keskusteluissa. Ne ovat säilyttäneet paikkansa myös viime päivinä käydyissä keskusteluissa. Suomi tarvitsee innovaatioita, jotta hyvinvointimme lisääntyisi. Tarvitsemme innovaatioita muun muassa siihen, että työn tuottavuutemme paranisi ja talouskasvumme piristyisi. Uusia innovaatioita syntyy pääosin yliopistoissa ja yrityksissä. Niitä keksivät korkeasti koulutetut huippuosaajat.

Samaan aikaa, kun tarvitsemme uusia innovaatioita kärsimme myös huippuosaajien puutteesta. Kevään eduskuntavaalien aikaan useat olivat yhtä mieltä siitä, että Suomen pitäisi saada houkuteltua maahamme huippuosaajia. Tai vähintäänkin tarvitsisimme maahamme henkilöitä, jotka sitten voisivat kouluttautua yliopistoissamme huippuosaajiksi.

Valitettavasti tulevaisuutemme ei ainakaan tällä hetkellä näytä kovinkaan valoisalta, jotta toiveemme maahamme tulevista tai maassamme jo olevista ja täällä myös pysyvistä huoppuosaajista sekä heidän tekemistään innovaatioista toteutuisi. Veikkaanpa jopa, että monet tällä hetkellä Suomessa asuvat korkeasti koulutetut osaajat tarkastelevat hiljattain verottajalta tullutta viime vuoden veroehdotustaan ja miettivät, kuinka monessa muussa maassa omasta työstä maksettujen verojen osuus olisi ollut pienempi. Tällä hetkellä ei myöskään näytä siltä, että seuraavina vuosina tilanne progressiivisen verotuksemme osalta tulisi muuttumaan ainakaan kevyempään suuntaan. Maamme rajat houkuttavat. Tässä tapauksessa väärään suuntaan. Jäämmekö katsomaan ainoastaan perävaloja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *